Onze wolvarkens!

We hebben 2 wolvarkens. Wilhelmina en Frederique. Ze helpen ons met het bewerken van de grond en leveren biggetjes voor de toekomst. Als je het leuk vind kun je eens meegaan om ze te voeren. Het zijn prachtige en imposante beesten, maar heel erg lief en speels. En ze knorren zich een ongeluk als je in de buurt komt. Een mooie manier om contact te maken.

Wolvarkens Jong - Vakantiewoning Drenthe
Hier nog erg jong!

Ze hebben een fijne plek achter in het veld, met een eigen stal en een flink stuk gras. Om de zoveel tijd verplaatsen we ze naar onze tuin om te helpen met het omwoelen van de aarde en het verwijderen van plantresten. Ze vinden dat heerlijk en tegelijkertijd bemesten ze dan weer de grond. Een win-win situatie!

Wanneer je verblijft in onze vakantiewoning zul je ze wel tegenkomen. Ga gerust eens bij ze kijken en geniet van de speciale wollige vacht die ze hebben. Ze heten niet voor niets ‘wol’varkens!

Het is een ras dat oorspronkelijk uit Hongarije komt en ooit is gefokt om vet te leveren in een periode dat er een tekort was aan olijfolie en en andere bronnen van vet.

Ze kunnen door hun dikke vacht het hele jaar buiten zijn, maar vinden een eigen stal ook heerlijk, waar ze lekker in het stro liggen uit te rusten van het harde wroeten in de grond. De varkens zoeken wel zo’n 7 uur per dag naar eten!

LandgoedOnbestempeld Vakantiewoningen
Lekker in de wei!